Je hebt net een droom van een taart besteld óf je twijfelt nog omdat je met een paar vragen zit. Want hoe gaat dat met het vervoeren in de auto, of hoe snijd ik deze eigenlijk aan?

Daarom deze pagina vol praktische tips waarmee je straks zorgeloos van je taart kunt genieten.


Het bezorgen van je taart

Krijg je al klamme handjes tijdens het lezen van dit stukje? Laat je taart dan bezorgen door mij! Zo rust alle verantwoordelijkheid op mij en kan je zelf rustig wachten tot ik voor kom rijden!

Bruidstaarten lever ik alleen op locatie, deze voorwaarde is vast en ik bied geen mogelijkheid om een bruidstaart bij mij thuis op te halen. Een bruidstaart vervoeren is echt andere koek dan een klein doosje gebak, dus om alle risico's te mijden op jullie dag draag ik zorg voor een juist eindresultaat!

Het afhalen van je taart

Als je er voor kiest om zelf je taart af te halen vraagt dat wel om enige voorzichtigheid. Ik steek er met veel liefde aardig wat uurtjes in om het mooiste resultaat neer te zetten, en daarom is het fijn als er voorzichtig mee omgegaan wordt.

Ik zet jouw taart altijd op een taartkarton in een passende taartdoos. Deze doos  is vaak opgehoogd met een deksel en verder dichtgemaakt met folie zodat er minimale kans is op condensvorming. 
Mijn advies is allereest om je taart samen op te komen halen, maar ik begrijp ook dat dat niet altijd kan.

Neem als je alleen komt een krat of doos mee die je voor de bijrijdersstoel kunt plaatsen. Regel de airco zo dat deze naar beneden blaast en op 18 graden staat zodra je weer gaat rijden met de taart. Ik heb vaak stukjes anti-slip mat liggen die je onder de taartdoos kunt plaatsen zodat deze niet gaat schuiven tijdens het rijden.

En dan is het gewoon voorzichtig rijden, probeer onverwachts remmen te vermijden en pas een beetje op bij scherpe bochten en bobbels.

Het bewaren van je taart

Zet de taart altijd direct bij thuiskomst met dichte doos in de koelkast. Zo houd je je taart langer vers en is de kans op condensvorming minder groot. Ik snap je nieuwsgierigheid, en even spieken kan geen kwaad. Maar door alles goed verpakt te houden blijft de kwaliteit mooier, dus let daar wel op.

Het aansnijden van je taart

Eindelijk, het is zover! Je hebt de tafel mooi gedekt, de taart staat te pronken als heerlijk middelpunt en je feestje kan beginnen! 

Maar dan vraag je je al snel af hoe je de taart het makkelijkst kunt aansnijden, want waar begin je met snijden?

Om je daarbij te helpen vind je onder mijn tips een video waarin het snijden wordt voorgedaan.


Tips van Tinus

Tip 1: Haal eerst alle losse (eetbare) decoratie van de taart, zo kun je makkelijker aan gaan snijden. Deze decoratie kan je later verdelen zodat iedereen iets lekkers extra heeft bij zijn stukje taart.

Tip 2: Snij altijd met een warm en groot mes. Je maakt je mes het makkelijkst warm onder stromend heet water. Droog het mes even snel af met een doek voor je gaat snijden.

Tip 3: In de taart zitten vaak dowels (kunststof buisjes) waarmee je taart mooi rechtop blijft staan. Deze kom je vanzelf tegen, en kan je er 1 één beweging uithalen.

Tip 4: Indien je een stapeltaart aansnijd kom je altijd met je mes op het taartkarton uit wat tussen beide lagen zit. Je zou ook de bovenste laag er vanaf kunnen halen door met een lang mes onder de bovenste laag het taartkartonnetje te zoeken, en deze zo van elkaar af halen.


Bekijk deze video voor het aansnijden